JOPEDK's blog

Alistair Maclean var tredsernes absolutte topseller af spændingsromaner. Han har skrevet 29 romaner, begyndende med "H.M.S. Ulysses"  i 1955 og sidste bog "Santorini" 1986. Mange af hans bøger er filmatiseret.  Foruden  spændings-romanerne skrev Maclean 2 biografier: Lawrence of Arabia (1963) samt Captain Cook  (1972)  Alistair Maclean døde i 1987.

Efter Macleans død, er der udsendt adskillige romaner, der alle hævder at være en "færdiggørelse" af forfatterens påbegyndte manuskript.  I realiteten har Maclean blot bidraget med en arbejdstittel og en idé.

I 1980/81 skrev Maclean et film-manuskript til en film "Airforce one is down"  (Gidselflyet)  Det var planen at filmen skulle efterfølges af en TV-serie med samme hovedfigurer fra organisationen UNACO.  TV-serien blev aldrig realiseret, men film manuskriptet til andet afsnit, blev filmatiseret som "Hostage Tower" - (Gidseltårnet) .  De to film manuskripter blev senere omskrevet af forfatteren John Denis og udgivet som Alistair Maclean's .  Maclean var ikke tilfreds med  forløbet, og forbød udsendelse af flere titler i denne serie, så længe han levede. Efter Macleans død blev serien så genoplivet, og forfatteren Alistair McNeill har udsendt 7 titler i serien. Forlaget blev dog i retten dømt for at vildlede læserne ved at lade McNeill's navn stå med små bogstaver og Maclean's være det fremtrædende. Fra 3. tittel er det således McNeill's navn der er det fremtrædende på bogens forside.

Da McNeill stoppede med denne serie for at skrive sine egen romaner, fik forlaget en ny forfatter, Hugh Miller, til at skrive yderligere 2 titler i serien Maclean's .....

En anden TV-serie, der ikke blev til noget var "Golden Girl" , skrevet af Maclean i 70'erne. Rettighederne til filmen blev overdraget til Macleans ekskone, ved en skilsmisse, men hun udnyttede dem aldrig, i 1989 blev rettighederne tilbagekøbt af Macleans dødsbo, og tre titler blev udsendt i serien "Golden Girl"  - skrevet af Simon Gandolfi.

Den seneste i rækken af forfattere, der følger i Macleans spor er Sam Llwellyn, der i 1996 udsendte "Storm Force from Navarone"  en roman med de 3 overlevende fra "Styrke 10 fra Navarone".

Gad vide om det så er det sidste vi har set til Maclean's ....   Hans navn gør det ikke alene, de nye "medforfattere" er ikke lige gode til at ramme den oprindelige stil.

 

Kig i webshoppen. Alle Macleans bøger er til salg, og en del af bøgerne udsendt efter hans død. Ikke alle de nye titler er udsendt på dansk.

Check http://www.fantasticfiction.co.uk/m/alistair-maclean/ for komplet fortegnelse på engelsk.

 

  

| Svar

Nyeste kommentarer

19.02 | 15:38

Desværre har jeg ingen "Gammel Pot" album på lager. Men tak for spørgsmålet.

19.02 | 07:59

har du Gammel Pot tegneserier
? Jørgen.

07.02 | 17:57

Hej John
I går bestilte jeg bøger, men har ikke modtaget en kvitteringsmail. Sker det aurtomatisk eller venter jeg blot tålmodigt på et svar fra dig?
Bente

30.11 | 12:51

Hjemmesiden er lidt ustabil i dag. der er flere ting der ike fungerer korrekt. Jeg håber at få det fixet
til i morgen.