JOPEDK's blog

Forleden fik jeg en invitation til en koncert i Vestervig Kirke med spillemanden Peter Skaarup, spillemand gennem 85 år.

 

Ham kender jeg..  jeg har en bog.... og så dykkede jeg ind på hylderne og på bagerste række stod den : Spillemanden fra Skaarupøre , skrevet af A.E.J.L. (Emil Larsen) og trykt i 1946.

Det var så ikke en bog om Peter Skaarup, men da jeg nu havde fundet den frem læste jeg den igennem, for at opfriske hukommelsen.

Det er en bog om spillemanden Johan Nielsens liv i Skaarup på sydfyn.

Johan Nielsen (1789-1867) var verdensberømt på de kanter, men ikke som spillemand. I en ung alder hængte han violinen på væggen, da han blev kristiligt vakt. Som prædikant fik han mange fjender fra den etablerede kirke, og måtte en overgang i fængsel.  Han havde megen kontakt til to andre - senere kendte mænd: Peter Larsen Skræppenborg og Anders Larsen fra Gamborg ved Middelfart.  Her blev mit lokalhistoriske gen vakt til live. Anders Larsen Representerede  Middelfartkredsen i Folketinget i 1853-1858...  men det er en helt anden historie.

 

Hele historien om Johan Nielsen kan læses på en fin hjemmeside fra Svendborg Historie http://www.svendborghistorie.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=142:spillemanden-fra-skaarupore-johan-nielsen&catid=12:personalhistorier&Itemid=19

 

eller læses i bogen "Spillemanden fra Skaarupøre"     

(find den her i webshoppen under Biografier / Erindri )

| Svar

Nyeste kommentarer

19.02 | 15:38

Desværre har jeg ingen "Gammel Pot" album på lager. Men tak for spørgsmålet.

19.02 | 07:59

har du Gammel Pot tegneserier
? Jørgen.

07.02 | 17:57

Hej John
I går bestilte jeg bøger, men har ikke modtaget en kvitteringsmail. Sker det aurtomatisk eller venter jeg blot tålmodigt på et svar fra dig?
Bente

30.11 | 12:51

Hjemmesiden er lidt ustabil i dag. der er flere ting der ike fungerer korrekt. Jeg håber at få det fixet
til i morgen.